Jazz ‘goes on’ met ensemble Nol Sicking !

Datum/Tijd
zo 21-05-2023
15:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Jazz ‘goes on’ met ensemble Nol Sicking ! header

21 Mei om 15:00

Jazz in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer
In de voor jazz gekend unieke ambiance en akoestiek van de Wormerveerse Vermaning spelen:
Nol Sicking, vleugel
Judith Petra, zang
Thomas Streutgers, tenorsaxofoon
Vincent Kuiper, contrabas

Onder leiding van Nol brengen ze een programma van jazzsongs uit het American Songbook en Braziliaanse songs en instrumentale jazzstukken. Twee sets met een zeer swingend en afwisselend programma, mooie vocal jazz en spannende improvisaties van de begeleiders.

Judith Petra is geen onbekende in haar geboorteplaats Wormerveer. Geschoold als klassiek zangeres is ze in het dagelijks leven werkzaam als zangeres in het Groot Omroepkoor in Hilversum. Ze ontwikkelt daarnaast jazzrepertoire met voorliefde voor Braziliaanse songs.
Jazzsongs deed ze eerder met onder andere de groep Sixpack Seven. Deze liefde is recent aangewakkerd door een jazzworkshop met zanger Ronald Douglas.

Thomas Streutgers is een veel gevraagde jazz saxofonist met een soulvolle speelstijl en voorkeur voor de tenorsax. In 1997 won hij de Big Boss Jazz Award en maakte daarna wereldwijde tournees met Postmen, Rude Rich & The Highnotes, JZZZZZP, The Busquitos , Western Standard Time Orchestra. Als Tommy Tornado bracht hij 4 eigen werk cd’s uit, Verder is hij actief als docent en met zijn eigen boekingskantoor.

Thomas en Nol kennen elkaar van het conservatorium in Alkmaar waar Nol lesgaf, sinds 2008 spelen ze vaak met elkaar in sessieverband met diverse bassisten en drummers. Het repertoire bestaat altijd uit zeer swingende mainstream-, soul- en hardbopjazz.

Vincent Kuiper speelde vanaf 1987 met veel Nederlandse popartiesten. Hij ontwikkelde zich als jazzbassist en speelde op (inter)nationale podia met jazzgrootheden als Simon Rigter, Jarmo Hogendijk, James Moody, Wim Koopmans, Philip Harper, Ferdinand Povel, Joe Pass en Rob van Bavel. Daarnaast was hij jarenlang vaste bassist van het Glenn Miller Orchestra en werd hij winnaar van het prestigieuze Middelsee Jazz Concours.

Nol Sicking was tot zijn pensioen in 2018 werkzaam als docent op het conservatorium van Alkmaar/Haarlem van de Hogeschool Inholland, studeerde pianojazz aan het Amsterdamse conservatorium en was jazzworkshopdocent bij FluXus in de Zaanstreek. Met JUNOmusic heeft Nol nu zijn eigen audioproductiebedrijfje. Met zijn in de Zaanstreek opgebouwde grote naam en faam is hij verder weer actief als jazzpianist in de regio.

Zaal open: 14:30 uur.