Jawad Es Soufi | Waarom ben jij zo?

Datum/Tijd
do 10-11-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Lachen met alter ego Sloegie 

  • Cabaret

Comedian Jawad Es Soufi laat via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is.

Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd van LWOO naar VWO is doorgestroomd is een proces waar je versteld van kan staan! Met anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad je mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.

Over Jawad
De Marokkaans-Nederlandse Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid en geeft Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Naast zijn passie voor het onderwijs begonnen op zijn achttiende zijn kriebels al voor het theater. Mede dankzij zijn grote bekendheid op instagram (meer dan 70.000 volgers) speelde Jawad in 2020 zijn debuutshow als zijn alter ego Sloegie in Theater Rotterdam. Dit seizoen tourt hij langs de Nederlandse theaters met zijn tweede theatershow ‘Waarom ben jij zo?’.

Albert HeijnzaalBestel