Jan Pasveerconcours 2023

Datum/Tijd
za 18-03-2023
10:00 uur

Locatie
FluXus Muziekschool Pasveerzaal
Westzijde 148
1506 EK Zaandam

Categorieën


Anna Reinhold, winnaar van het Jan Pasveerconcours 2022 – door Jolanda Goossens, Zaanse Beeldbrigade

Zaterdag 18 en zondag 19 maart laat muzikaal talent van zich horen tijdens het Jan Pasveerconcours in de FluXus muziekschool aan de Westzijde 148. Deelnemers van editie 2023 zijn zowel solisten als ensembles van alle leeftijden en alle genres. Publiek is van harte welkom om dit muziekconcours, vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool, bij te wonen.

Voorronde

Op zaterdag 18 maart zijn vanaf 10.00 uur de voorrondes in de Pasveerzaal bij FluXus. De deelnemers krijgen een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. Publiek is welkom om te komen luisteren en de entree is vrij.

Finale
Zondagmiddag 19 maart om 15.00 uur vindt de finale plaats in de vorm van een concert in de Pasveerzaal. Dit finaleconcert is een happening met een hoog niveau van musiceren, publiek en prijzen voor de winnaars. De Jan Pasveerprijs bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar. Entree voor de finale is € 5,- inclusief pauzedrankje (koffie, thee of fris) en kan alleen met pin worden voldaan aan de deur. Anna Reinhold won vorig jaar de Pasveerprijs: Sinds ik 10 jaar oud ben, heb ik elk jaar meegedaan aan het concours. Ik heb er veel ervaring opgedaan. Deze keer vond ik het weer erg leuk om mee te doen. Ik had van tevoren niet aan zien komen dat ik de Pasveerprijs zou winnen, er waren zoveel andere goede deelnemers. Ik kan het eigenlijk nog steeds bijna niet geloven, ik ben er super blij mee.’

Publieksprijs

Ook is er een publieksprijs. Het publiek kan middels een formulier aangeven wie hun favoriet is. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Over het Jan Pasveerconcours

Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks een muziekconcours vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Dat wordt twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is daarnaast een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.