Jakop Ahlbom Company | Unseen

Datum/Tijd
di 23-05-2023
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


  •  

Een magisch universum, waarin mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects naadloos in elkaar overvloeienWelkom in de eigenzinnige wereld van de veel geprezen theatermaker Jakop Ahlbom. Op 23 mei staat zijn gezelschap met  de voorstelling ‘Unseen’ in het Zaantheater. Een “klein meesterwerk” volgens de Volkskrant (****). Een visueel spektakel voor het oog.

Verhaal
Unseen is een melancholisch liefdesverhaal in de bijzondere visuele stijl van Jakop Ahlbom. Op een ronddraaiend podium met daarop een gedetailleerd jarenvijftig-draaidecor, zie je een ongelukkige vrouw, een gefrustreerde echtgenoot en een stille inbreker die in lege huizen overnacht. Zorgt de inbreker ervoor dat er weer echte liefde opbloeit tussen het echtpaar? ‘Unseen’ is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’. Net als in het eerdere ‘Lebensraum’ is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol.

Over Jakop Ahlbom
Jakop Ahlbom komt van oorsprong uit Zweden en volgde de mime-opleiding in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1998 vormde hij zijn eigen gezelschap Jakop Ahlbom Company, waarmee hij sindsdien wereldwijd veel succes boekte. Zo speelden ze onder meer in China, Frankrijk, Spanje, Australië en Duitsland. 

Albert HeijnzaalBestel