Jaarlijkse schrijfactie Amnesty in stadhuis Zaanstad

Datum/Tijd
ma 12-12-2022
09:30 - 17:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


 Amnesty International Zaanstreek houdt op maandag 12 december de schrijfactie ‘Write for rights’.
Amnesty International Zaanstreek houdt op maandag 12 december de schrijfactie ‘Write for rights’. 

 – Amnesty International Zaanstreek houdt op maandag 12 december de schrijfactie ‘Write for rights’. Die vindt plaats in de publiekshal van het stadhuis van Zaanstad.

“Jaarlijks gaan alleen al in Nederland honderdduizenden brieven geschreven tegen onrecht de deur uit. Gevangenisdirecteuren en overheden krijgen na 10 december grote hoeveelheden post binnen, waarmee de briefschrijvers pleiten voor vrijlating van een gevangene, een humane behandeling of een eerlijk proces. Ieder jaar biedt Amnesty International tien schrijnende zaken aan, waartegen men in de pen kan klimmen. En steeds weer blijkt dat te helpen. Mensen worden vrijgelaten, martelingen gestopt, beleid veranderd”, aldus Amnesty International Zaanstreek.

Welkom in stadhuis

Wie wil meedoen in het stadhuis is van harte welkom op maandag 12 december van 9.30 tot 17.00 uur. Voorbeeldbrieven, adressen en schrijfmateriaal zijn aanwezig. Via een voorbeeldbrief kun je schrijven aan de autoriteiten van Iran voor de vrijlating van Vahid Afkari die tot 33 jaar is veroordeeld. Of voor Aleksandra Skochilenko, die in Rusland de waarheid vertelde over de bombardementen op het Oekraïense Marioepol en daarvoor tien jaar gevangenis kan krijgen. Zo zijn er nog acht anderen waarvoor je kunt schrijven.

Online meedoen, of thuis

Online is het mogelijk mee te doen via www.amnesty.nl/write-for-rights. Daar staan brieven klaar die je digitaal kunt ondertekenen. Wat ook kan is thuis brieven schrijven, alleen of met anderen. Hiervoor is er een gratis thuisschrijfpakket dat op genoemde website is te bestellen. Het pakket bevat uitleg over de actie en de mensen voor wie er wordt geschreven, voorbeeldbrieven en natuurlijk pen en papier.