Jaarlijkse bijeenkomst ZMC-Patiëntenraad en het Patiëntenpanel

Datum/Tijd
do 24-10-2019
14:30 - 17:00 uur

Locatie
ZMC Zaans Medisch Centrum
Kon. Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Categorieën


Op donderdag 24 oktober a.s. van 14.30 tot 17.00 uur organiseert de Patiëntenraad van het ZMC in het ZMC-auditorium de jaarlijkse bijeenkomst met hun Patiëntenpanel. Het doel daarvan is om actuele zaken en de resultaten van gehouden enquêtes met elkaar te delen. Aan de hand daarvan kan de Patiëntenraad op zijn beurt de Raad van Bestuur van het ZMC op een praktijk georiënteerde manier adviseren.

Oordeel Patiëntenpanel

Het bijna 60 leden tellende Patiëntenpanel biedt regelmatig ondersteuning door via enquêtes hun oordeel te geven over de zorg die het ZMC verleent in de regio. Het blijkt een uitstekende manier te zijn om beleid en de uitwerking daarvan op inwoners van het ZMC-zorggebied, op elkaar af te stemmen.

Programma

Het programma van de middag bestaat onder meer uit een gesprek met Marian de Vries, lid van de Raad van Bestuur van ZMC. Zij gaat in op actuele zaken en de resultaten van recent gehouden enquêtes. Daarnaast licht Janine Schuijt, manager Informatievoorziening & Automatisering van het ZMC, het ‘Patiënten Portaal’ toe, dat inzage biedt in ieders elektronisch dossier. Uiteraard zijn de leden van de Patiëntenraad ook aanwezig.

Overigens zijn geïnteresseerde ZMC-patiënten die geen lid zijn van het Patiëntenpanel ook welkom om het overleg bij te wonen.
Voor informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met de secretaris van de Patiëntenraad via patientenraad@zaansmc.nl