IVN Winterwandeling in het Twiske

Datum/Tijd
zo 18-12-2022
13:30 uur

Locatie
Het Twiske
De Noorderlaaik 1
1511 BX Oostzaan

Categorieën


Het IVN sluit het jaar op zondag 18 december af met een winterwandeling in Het Twiske. Gids Henk Strijker begeleidt de deelnemers door het natuur- en recreatiegebied.

In deze winterwandeling staat onder andere een bezoek aan de Schotse Hooglanders op het programma. Daarnaast kunnen er, als er voldoende regen is gevallen, Judasoren aantreffen op de dode vlieren. Op de Stootersplas zullen overdag honderden smienten (ook wel fluiteenden genoemd) te zien zijn. Tenminste: wanneer er niet te veel geroeid of gesurft wordt, want dan zoeken ze een andere plek.                  

Er wordt gezocht naar de echte winter en aan de orde komen zaken die het pad van de groep kruisen. Henk Strijker beantwoordt zo mogelijk vragen over beantwoorden. Geeft Koning Winter blijk van zijn aanwezigheid? Wanneer de wind maar lang genoeg uit het oosten komt zal het koud kunnen worden.

De wandeling is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer twee uur. Trek wel stevig schoeisel en warme kleding aan. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf de Parkeerplaats P19. Deelname kost € 2,50 p/p. gratis voor leden van het IVN en KNNV en kinderen tot en met twaalf jaar

Aanmelding en meer informatie: strijkertjes@quicknet.nl.

Opgave tot 24 uur voor de wandeling is verplicht, om verrassingen voor deelnemers en organisator te voorkomen. Desgewenst is het boek ‘Het Twiske van maand tot maand’ voor € 5,00 te koop bij de gids.