Italiaans Avondtaalcafé begint weer

Datum/Tijd
vr 12-10-2018
19:00 uur

Locatie
Zaandam
-
-

Categorieën


De laatste jaren zijn er veel mensen naar Nederland gekomen, zo ook in de Zaanstreek. Zij willen Nederlands leren en oefenen, maar wat doen Nederlanders meestal als ze horen dat iemand uit het buitenland komt? Indeed: answering in English. In het gratis Nederlands Avondtaalcafé Zaandam gebeurt dat niet. Dinsdag 23 oktober kunnen migranten er voor het eerst na de zomer weer hun Nederlands oefenen. Vrijdag 12 oktober kan iedereen dit dat wil volgens hetzelfde principe zijn of haar Italiaans oefenen. Beide taalcafés zijn in het centrum van Zaandam.

Bij het Nederlands taalcafé van Avondtaalcafé Zaandam kunnen bezoekers dinsdag 23 oktober in ontspannen sfeer onder het genot van een drankje hun Nederlands oefenen en nieuwe mensen leren kennen. Nederlanders zijn hierbij meer dan van harte welkom. Zij zijn immers degenen die aanwijzingen kunnen geven over hoe je iets zegt. Er is geen thema: bezoekers kunnen het over alles hebben wat ze te binnen schiet en waar hun interesse maar naar uitgaat. Het doel is tenslotte Nederlands oefenen. Vrijdag 12 oktober is iedereen welkom bij het Italiaans Avondtaalcafé Zaandam, waarbij het idee hetzelfde is.

Beide Avondtaalcafés, een initiatief van de Italiaanse Barbara Murru, zijn gratis. Drankjes komen voor rekening van bezoekers zelf. De avonden beginnen om 19.00 uur. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden via: taalcafe.zaandam@gmail.com, met vermelding van aan welk(e) Avondtaalcafé(s) zij mee willen doen. Dan laat Barbara de exacte locatie(s) in het centrum van Zaandam weten.