ISH & Khadija Massaoudi | Uit Mijn Handen

Datum/Tijd
za 26-02-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Regisseur Lara Wakelkamp vertelt in haar derde productie bij ISH het verhaal van een moeder die ontdekt dat haar zoon door zijn daden de wereld voorgoed heeft veranderd. Het is een meeslepende voorstelling, waarin toneel, dans en muziek versmelten.

De moeder staat aan het begin van een reis naar het onbekende, waar de enige uitweg haar breekbaarheid of haar veerkracht is. Haar zoon is een van de jonge daders van de Columbine schoolshooting

Performer Khadija Massaoudi ontmoet de experimentele breakdancer/choreograaf Simon Bus. Zij spelen in dit stuk niet de voor de hand liggende rollen van moeder en zoon maar zijn reisgenoten op een zoektocht. Bus zijn kenmerkende signatuur en Massaoudi’s veelgeprezen tekstbehandeling vormen de voetstappen van een moeder die een nieuwe weg naar de werkelijkheid moet vinden.

In een decor van licht vertolken zij de eindeloze wentelingen van het verleden, de verdwenen toekomst en heden. Haar gedachten vormen zijn muziek, zijn beweging haar emotie. Alleen samen kunnen ze ontdekken dat gebroken niet stuk is en duister niet bestaat zonder licht.