ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet | GRIMM

Datum/Tijd
vr 25-05-2018
19:30 - 21:20 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


GRIMM_ISH&JC HNB ©  Michel Schnater (12).JPG

Een spectaculaire reis door een sprookjeswereld

Wat een feest dat ISH & Junior Company Nationale Ballet een nieuwe voorstelling maken! In 2015 was onze grote zaal uitverkocht bij Narnia: de Leeuw, de heks en de kleerkast en hebben we met z’n allen genoten van een fantastische voorstelling. ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet nemen je mee op een spectaculaire reis door de sprookjeswereld van Grimm in een unieke voorstelling voor de hele familie vol hiphop en ballet.

Grimm gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

In een volstrekt nieuwe bewerking maken Marco Gerris en Ernst Meisner een compilatie van ‘the best of’ Grimm verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. Grimm is opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective. Indrukwekkende groepsdansen worden afgewisseld met solo’s en duetten waarin niet alleen hiphop en klassiek ballet voorkomen, maar ook tap, moderne dans en breakdance.

In april 2015 ging Narnia in première, met overweldigend succes bij pers en publiek: “Het. Is. Ge-wel-dig,” schreef De Telegraaf en gaf de voorstelling 5 sterren. Helaas zijn totaal onverwacht de rechten van de voorstelling Narnia voor de reprise in dit seizoen niet verkregen, waardoor de producent Narnia niet nogmaals op mag voeren. Gelukkig zetten ze de samenwerking echter wel voort en komen ze dit jaar met de volledig nieuwe voorstelling Grimm. Wij zijn ervan overtuigd dat ook dit weer een prachtige voorstelling zal worden!

Producent: ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet
Regie: Marco Gerris & Ernst Meisner
Choreografie: Marco Gerris, Ernst Meisner & Cast

Meer info