Intocht Sinterklaas in Wormerveer

Datum/Tijd
za 20-11-2021
14:00 uur

Locatie
Wormerveer
-
Wormerveer

Categorieën


De grote vraag is lange tijd geweest of Sinterklaas wel naar Wormerveer wilde dan wel kon komen. Aan die onzekerheid is een einde gekomen. Want de goedheiligman zal zaterdag 20 november samen met de Roetveegpieten rond 14.00 uur de Pakjesboot11in afmeren in de Zaanbocht.
Sinterklaas Wormerveer zoekt nog hulp aan de kade Nu al is bekend dat het een bijzondere aankomst zal worden. Want er zijn nogal wat zaken die anders zijn dan anders. De ouderwetse en altijd druk bezochte aankomt bij ‘De Jonge Prins’ zal een totaal ander karakter kennen. Het begint rond 13.45 uur als de Pakjesboot 11 te zien zal zijn en vanachter de Adelaar over de Zaan zal opstomen naar de Jonge Prins. De kapitein hoopt en rekent rond 14.00 uur aan te kunnen meren aan de kade bij ‘De Jonge Prins’.
Welkom heten Dat heeft ook bij Sinterklaas een vraag doen opborrelen. Hij vraagt of de kinderen hem langs de gehele kade vanaf de Adelaar tot aan de Marktstraat willen verwelkomen. ‘Dat moet een prachtig gezicht worden’, aldus de kindervriend. Zijn hoofdpiet doet ook mee in het verhaal en wil als verrassing voor Sinterklaas aan de kinderen vragen langs de kade vragen om verkleed te komen als hulp Pietje of hulp Sinterklaas. ‘Heel gezellig’ zo laat Piet weten. ‘Daarbij verzorgt de muziekboot met de Zeuroren voor een muzikale noot.’