Internationaal kantklosevenement in Zaandam

Datum/Tijd
vr 10-08-2018
11:00 - 17:00 uur

Locatie
Taets Art and Event Park | Hembrugterrein
Hemkade 18
1506 PR Zaandam

Categorieën


Bij Taets op het Hembrugterrein vindt van maandag 6 tot en met 11 augustus het Lace Event plaats. Het Lace Event is de eerste internationale kantklosbeurs in de Zaanstreek ooit.

Het kantklos- en handwerkevenement trekt 2.500 bezoekers uit 42 verschillende landen en vindt iedere twee jaar in een ander land plaats. De bezoekers komen van over de hele wereld speciaal naar de Zaanstreek voor dit evenement. Uit onder andere Australië, Amerika, Engeland, Frankrijk en Slovenië zijn aanmeldingen binnengekomen. Op 10 augustus 2018 om 14.00 uur wordt de kantmarkt officieel geopend door de heer Gerard Slegers, wethouder gemeente Zaanstad op het gebied van sport, openbare ruimte, infra mobiliteit en parkeren.

Verre van oubollig

De jeugd houdt zich voornamelijk bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kantklossen is iets wat voornamelijk wordt toegeschreven aan de oudere generatie. “De jeugd van tegenwoordig vindt kantklossen en handwerk al snel oubollig”, aldus Remon Harmelwaard, eigenaar van Dutch Tourism. “De techniek van het kantklossen is misschien eeuwenoud, maar de hedendaagse kantklossers steken hun kunstwerken graag in een nieuw jasje. Breien en haken heeft de laatste jaren haar opmars weer gemaakt, daar kan nu kantklossen aan toegevoegd worden.” De beursdagen zijn voor iedereen toegankelijk die meer wil weten over kantklossen. De kunstwerken die gedurende de beursdagen te zien zijn, zijn een inspiratie voor de workshops die er te volgen zijn.

‘We Love LACE’

De beursdagen van het evenement, met als onderwerp ‘We Love LACE’, zijn op vrijdag 10 augustus van 11.00 tot 17.00 uur en 11 augustus van 9.00 tot 16.00 uur. Maandag 6 tot en met vrijdag 9 augustus zijn er verschillende cursussen en excursies voor de kantklossers. Donderdag 9 augustus gaan de mensen bijvoorbeeld op excursie naar Volendam, Marken of Schagen. Tijdens de beursdagen staat er een verscheidenheid aan handelaren die hun werk presenteren en verhandelen en er zijn verschillende workshops voor bezoekers om inspiratie op te doen. Voor de partners en kinderen is er een speciaal programma opgezet. Zo is er voor de kinderen een programma opgezet op de Zaanse Schans en kunnen de mannen een rondvaart maken of gaan zeevissen.
Taets bevindt zich aan Hemkade 16 (Hembrugterrein) in Zaandam. De entree bedraagt 15 euro.

Bron: Rodi

Meer info