Excursie van de Nederlandse Genealogisch Vereniging naar GemeenteArchief Zaanstad

Datum/Tijd
vr 25-03-2022
14:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


Informatiemiddag Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) Zaanstreek Waterland in de studiezaal van het Gemeentearchief vrijdagmiddag 25 maart 2022.

Excursie van de Nederlandse Genealogisch Vereniging naar GemeenteArchief Zaanstad op vrijdag 25 maart 2022 om 14.00 uur

De ernst van de coronabesmettingen neemt af. Dat betekent dat het ‘gewone leven’ steeds weer verder op gang komt. Wij zijn blij dat wij onze activiteiten weer kunnen opstarten!  Onze eerste activiteit is een excursie naar het GemeenteArchief Zaanstad.

Het GemeenteArchief Zaanstad is gevestigd in het stadhuis van Zaanstad, rechts van de hoofdingang. Het stadhuis bevindt zich naast Station Zaandam, Stadhuisplein 100,

1506 MZ Zaandam.

De inloop is om 13.30 uur.

Het programma start om 14.00 uur met een presentatie door archivaris Frans Hoving over welke informatie allemaal te vinden is in het archief.

Gevolgd door een korte presentatie over onder andere de komende activiteiten van de Nederlandse Genealogische Vereniging regio Zaanstreek/Waterland.

Beeldbankbeheerder Dirk Rönitz zal de deelnemers wegwijs maken in de zoekmogelijkheden in de beeldbank.

Afhankelijk van de tijd zal er dan nog een rondleiding door de depots zijn, evt. in groepen.

 

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via ngvzaanstreekw@gmail.com. Iedereen is welkom en de bijeenkomst is gratis.

Genealogische vragen of raadsels kunt u nog steeds naar ons toe sturen; wij zullen dan een poging ondernemen u daarbij te helpen.

Stuur de vragen naar ngvzaanstreekw@gmail.com.

 

Werkgroep NGV Zaanstreek Waterland, 15-03-2022