Informatieavond over warmtepompen

Datum/Tijd
wo 11-10-2023
19:30 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Op initiatief van het Duurzaamheidscafé De Saen en de Zaanse Energie Koöperatie (ZEK) is er woensdag 11 oktober een informatieavond over warmtepompen. Locatie is De Vermaning, Zaanweg 57.
Ga je voor de combinatie warmtepomp en cv-ketel? Of alleen een warmtepomp? Maar kan die wel het hele huis warm krijgen als het echt winter wordt?
Ga je voor de combinatie warmtepomp en cv-ketel? Of alleen een warmtepomp? Maar kan die wel het hele huis warm krijgen als het echt winter wordt? (Foto: Dirk Karten)

Een nieuwe cv-ketel regelen kan in een uurtje. De aanschaf van een warmtepomp is lastiger. Op deze avond willen de initiatiefnemers die drempel verlagen. Na een introductie door een ervaren voorlichter en een ervaringsdeskundige, wordt er opgesplitst in groepjes. Met een kopje koffie wordt er verder gepraat en antwoorden gegeven op vragen die spelen. 

Vragen en antwoorden

Elk groepje wordt begeleid door een ervaringsdeskundige die ook de oplossing voor zijn puzzel presenteert. Wat is uw situatie (type woning, isolatie, bestaande cv installatie, etc.), welke type warmtepomp past daarbij, vervangt de warmtepomp de bestaande cv-ketel of gaat u voor een hybride oplossing, kan het met de oude radiatoren of wordt het vloerverwarming, kiest u voor een simpel of voor een complex systeem, en hoe gaat u om met de leverancier en installateur?

Doe-het-zelf?

Doel is om greep te krijgen op deze nieuwe manier van verwarmen. Om het simpeler te maken. Doe-het-zelvers komen ook aan hun trekken: wat kunt u eventueel zelf doen om de kosten te verlagen? Bij binnenkomst wordt een bijdrage gevraagd van €5,- dat is inclusief twee consumpties. Aanmelden (duurzaamheidscafedesaen@gmail.com) is niet verplicht maar wel handig. Bij het aanmelden kun je ook gelijk vragen stellen. Aanvang 19.30 uur.