Informatie- en Solidariteitsavond Oekraïne met Concert

Datum/Tijd
wo 23-03-2022
20:00 - 22:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


 
 
 

Programma van de avond.

– Geschiedenis van de Oekraïne door Hans Luiten. (Zaans historicus)

Hans Luiten is in de Zaanstreek geen onbekende. Vanuit zijn Geschiedenis Academie neemt hij de toehoorder mee in de bewogen geschiedenis van de Oekraïne en de situatie van dit moment.

– Info en stand van zaken opvang van Oekraïense vluchtelingen in Zaanstad/Wormerland

Betrokkenen bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de Zaanstreek vertellen over hun eerste ervaringen, wat is de taakstelling van de regio Zaanstreek en hoe wordt daar invulling aan gegeven.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

– Afsluitend concert door Oekraïense musici met een korte inleiding door Boris Fedorov!

Een concert met onder andere werken van Rachmaninov, Chopin en Bach maar ook hedendaagse componisten waaronder Boris Fedorov zelf.

De ouders van Anna Fedorova ( Bekend van het op 6 maart jl. gehouden benefietconcert van haar en diverse muzikale vrienden in Het Concertgebouw Amsterdam ter ondersteuning van de landelijke Hulpactie 555.) en gevorderde leerlingen geven dit concert om daarmede de hulp aan de nu ontheemde Oekraïnese vluchtelingen te vergroten.

Boris Fedorov, muziekpedagoog, pianist en componist en zijn vrouw, tevens muziekpedagoog en pianiste, beiden zeer bekende musici in de Oekraïne, hebben een aantal gevluchte leerlingen rondom hen heen verzameld en trachten hen weer zo goed als mogelijk te begeleiden in deze plotselinge veranderde wereld.

De leeftijden liggen tussen de 11 en de 17 jaar maar ook jong-volwassenen zijn deze avond aanwezig om een fractie van de muzikale cultuur van hun land te laten horen.

Het land wat nu aan gruzelementen geschoten wordt door een wrede agressor.

Gespreksleiding: Piet Bakker

De toegang is vrij zolang er nog plaats is!

– Er zal gelegenheid gegeven worden tot het doen van donaties –