Info-sessie ADHD Volkuniversiteit Zaanstreek

Datum/Tijd
wo 09-01-2019
19:30 - 21:30 uur

Locatie
De Bieb Zaandam
Westzijde 170 A
1506 EK Zaandam

Categorieën


Ervaringsdeskundige Eveline Roux (42) geeft een info-sessie via de Volkuniversiteit Zaanstreek, om andere vrouwen te informeren over ADHD. Vrouwen kunnen ADHD-gerelateerde problemen jarenlang (on)bewust verbergen en compenseren, waardoor de diagnose gemist wordt. Ook is er niet voldoende kennis bij de vrouwen zelf. Eveline Roux geeft 9 en 22 januari daarom een info-sessie voor vrouwen met ADHD. Tevens voor vrouwen die zich erin herkennen. De sessies vinden plaats in de bieb Zaandam. 

Eveline: “De gevolgen van ADHD bij vrouwen worden onderschat. Het doet echt wat met je eigenwaarde als je denkt dat het je eigen schuld is als je faalt op school of in je werk. Of als je moeite hebt met het huishouden. Bewustwording over de gevolgen van ADHD bij vrouwen is cruciaal. Want pas als een vrouw wéét dat zij ADHD heeft, kan zij het in haar voordeel gebruiken.”

Resultaat

In twee uurtjes worden vrouwen bijgepraat over ADHD. Na deze sessie weten ze wat ADHD is, waarom ADHD bij vrouwen anders is dan bij mannen; hoe het zich uit bij vrouwen en hoe zij ADHD in hun eigen voordeel kunnen gebruiken.

Data en aanmelden

Woensdag 9 en dinsdag 22 januari 2019. Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop 19.15 uur). Locatie: De Bieb Zaandam, Westzijde 170a. Kosten: 10 euro incl. water/koffie/thee en iets lekkers. Aanmelden en meer informatie: http://www.vuzaanstreek.nl/cursusdetails/adhd-bij-vrouwen—inform.