India Day: Sir

Datum/Tijd
vr 26-05-2023
19:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


India Day Zaanstad is een evenement voor de Zaanstreek, om mensen te verbinden, vanuit de Indiase gastvrijheid en kleurrijke cultuur. Dit jaar is het thema ‘Sari,’ de Indiase kleurrijke elegante vrouwelijke kledij, om aandacht te schenken voor de kracht van de vrouwen in India, de rijkdom van een kleurrijke cultuur, en de veranderingen hieraan gerelateerd.

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij niet het leven leidt dat hij zelf zou willen. De koppige Ratna laat zich daarentegen niet weerhouden door haar achtergrond en omgeving. Ze blijft hopen en hard werken voor een betere toekomst. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen echter niet tot de mogelijkheden te behoren.

Deze vertoning is in samenwerking met het Indian Light Foundation. Op zodag 28 mei zijn er de gehele dag activiteiten in De Flux.

Gesproken taal: Hindi, Marathi, Engels
Genre: drama
Speelduur: 99 min
Cast: Vivek Gomber, Tilotama Shome

https://www.de-fabriek.nl/films/1235-india+day+sir.html