I’m A Cyborg, But That’s Okay

Datum/Tijd
do 21-07-2022
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


I'm A Cyborg, But That's Okay

  • Film

donderdag, jul 21, 2022Open: 20:00Aanvang: 20:30Prijs: €3,-


Regisseur: Park Chan-wook
Jaar: 2006
Land: Zuid-Korea
Duur: 107 minuten

 


Cha Young-goon werd opgevoed door haar grootmoeder, die zwaar schizofreen was. Als gevolg hiervan heeft Cha Young-goon een geheel eigen wereldbeeld en is ze ervan overtuigd dat ze geen mens, maar een ‘gevechts-cyborg’ is. Aan eten en drinken doet ze niet. In plaats daarvan likt ze aan batterijen en houdt ze die ‘s nachts vast tussen haar wijsvingers om zichzelf op te laden.
Het gaat goed fout met Young-goon wanneer ze tijdens haar werk op een fabriek denkt instructies te krijgen van de machines. Hierdoor snijdt ze haar pols open, steekt er stroomdraden in en steekt ze vervolgens de stekker in het stopcontact.
Young-goon wordt vervolgens opgenomen in een psychiatrisch centrum dat bevolkt is met mensen met de meest uiteenlopende psychische aandoeningen. In eerste instantie maakt ze totaal geen contact met de overige inwoners, maar probeert ze gesprekken aan te knopen met de verkoopautomaat. Toch raakt ze op den duur bevriend met Park Il-sun, een schizofreen die denkt dat hij de zielen en persoonlijkheden van anderen kan overnemen. Hij probeert haar te helpen.
Chan-wook Park is bij het grote publiek vooral bekend door de zogenaamde ‘Vengeance’-trilogie (Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) en Lady Vengeance (2005) en ‘The Handmaiden’ (2016). Zijn films zijn berucht geworden vanwege hun cinematografie en kadrering, zwarte humor en vaak brute onderwerpen. I’m a Cyborg, but That’s OK is misschien een van de minder bekende films van Park, maar dat is zeker niet vanwege gebrek aan kwaliteit. Het is niet zomaar een simpele freakshow. Onder die rare en bizarre afwerking, is er een vertederende band die zich vormt tussen Young-goon en Park Il-sun. Eigenzinnige personages, slimme ideeën en veel creativiteit zorgen voor een leuke, verrassende en snelle komedie met genoeg charme en hart om alles bij elkaar te houden.