Igone de Jongh | Zin in liefde

Datum/Tijd
vr 03-02-2023
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Igone de Jongh is de meest bejubelde prima ballerina van ons land. Na 24 jaar ster-danseres geweest te zijn bij het Nationaal Ballet, maakt Igone nu haar tweede eigen voorstelling. In Zin in Liefde geniet het publiek van Igone op haar allerbest. Ze wordt bijgestaan door de grootste talenten uit binnen- en buitenland. Samen creëren zij een nieuw ‘fusion’ ballet, een spannende en gedurfde mix van klassiek ballet en moderne theaterdans.

Jonge talenten
Bijna een kwart eeuw danste prima ballerina Igone de Jongh bij Het Nationaal  Ballet waar ze werkte met gelouterde en wereldvermaarde choreografen. In haar eigen voorstelling ‘Zin in Liefde’ wilde ze zich laten choreograferen door twee jonge aanstormende talenten: Simone Repele en Sasha Riva, waarvan laatstgenoemde ook mee danst in de show.  Daarnaast wordt Igone op het toneel geflankeerd door enkel dansers uit het mede door haar opgerichte dansgezelschap in ballingschap The United Ukranian Ballet Company.

Diva
De voorstelling ‘Zin in Liefde’ is geïnspireerd door het fenomeen ‘diva’. Diva’s als Judy Garland, Édith Piaf, Maria Callas en Whitney Houston. Door de ogen van de diva kijken we terug op een leven vol uitersten. Haar optredens betoveren ons, ze schittert en verlicht ons leven. Maar we ervaren ook de offers: de totale overgave aan haar talent, haar misstappen en haar dramatische liefdes. Het zijn de thema’s die onlosmakelijk verbonden lijken aan het fenomeen diva. En toch, we vergeven haar alles, want haar toewijding en talent tonen ons iets van het geheim van het leven.

Na het succes van haar voorstelling is het nu tijd voor de opvolger Zin in liefde. Een voorstelling die ontroert, betovert en tegelijkertijd inspireert om alles te geven.

Albert HeijnzaalBestel