IFIKZ | Avondvoorstelling ‘Zeven keer Zaans’

Datum/Tijd
vr 18-10-2019 - za 19-10-2019
20:00 uur

Locatie
De Verskade
Westzijde 174 A
1506 EK Zaandam

Categorieën


foto-7xzaans

Stijfselkneter! Koekhapper! Gladoor! De industriecultuur leeft in de bijnamen die er zijn voor de bewoners van de zeven Zaanse dorpskernen. Hoewel al 40 jaar Zaanstad heeft elk dorp nog zijn eigen historische bijnaam en identiteit. En deze grijpen terug op de roemrijke industrieën en de toonaangevende Zaanse industrie.

Kogers vermaalden stijfsel in de molens en later in de Honigfabriek (‘stijfselkneters’), Zaankanters maakten de koek in de Verkadefabriek (‘koekhappers’), Wormerveerders hadden gladde oren als verwijzing naar de vele oliemolens in het dorp waardoor ze je  niet hoorden en hun handen om de oren moesten leggen (‘gladoren’). Of was het dat ze gladde oren kregen van het sjouwen van zakken vol met cacaobonen?

Samen met Rick Nanne van het Zaans Toneelhuis en Rick Dros van Het Speelt brengt IFIKZ kort en krachtig theater naar de voormalige Verkadefabriek, een niet te missen voorstelling! We gaan op expeditie door de gehele Chocoladefabriek en onderweg komen we langs zeven scènes! De zeven voorstellingen worden geschreven en geproduceerd door verschillende Zaanse schrijvers en geregisseerd door Zaanse regisseurs.

Verwacht korte voorstellingen over het grootst vergelijkbare verschil tussen de historische dorpen, gespeeld door getalenteerde spelers uit de Zaanstreek. Op één avond krijg je ze allemaal te zien tijdens een bijzondere route door de Verkadefabriek.

De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. In samenwerking met het Zaans Toneelhuis (Theatermijn) en Het Speelt.

Belangrijk!

  • De ontvangst en afsluiting van deze voorstelling is in de VersKade.
  • De voorstelling wordt in meerdere rondes gespeeld, kom dus op tijd voor de eigen ronde!
  • Omdat de voorstelling door de gehele fabriek gaat, is begeleiding nodig voor minder validen. Neem contact met ons op via info@ifikz.nl voor meer informatie.