IDFA: All You See

Datum/Tijd
wo 09-11-2022
20:30 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Op woensdag 9 november vertonen we gelijktijdig met de officiële opening van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) de wereldpremière van de openingsfilm All You See van Niki Padidar. Uiteraard inclusief een glaasje prosecco!

Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? De hoofdpersonen in deze gelaagde film zijn terechtgekomen in een nieuwe wereld waar plotseling alles vreemd lijkt. In hun nieuwe leven in Nederland roepen ze op dagelijkse basis ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon? 

Regisseur Niki Padidar, die op haar zevende Iran verliet, kan erover meepraten. In All You See heeft ze pijnlijke en humoristische gesprekken met drie anderen. De Somalische Khadija bijvoorbeeld, die al 27 jaar lang een ‘nieuwkomer’ is; Sophia, die net is overgekomen uit Engeland; en Hannah uit Oekraïne, die uit stripverhalen en films leert hoe ze ervoor kan zorgen dat ze niet opvalt of telkens voor toerist wordt versleten. 

In haar zorgvuldig vormgegeven film zitten deze gesprekken tussen scènes waarin Padidar visueel onderzoekt wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen, en de vervreemding verbeeldt die dat oproept. Hoe lang wordt een nieuwkomer als nieuw gezien? Genomineerd voor de IDFA Award for Best Dutch Film en de IDFA Award for Best First Feature

Gesproken taal: Nederlands, Engels
Genre: documentaire
Speelduur: 72 min
Cast:

https://www.de-fabriek.nl/films/1062-idfa+all+you+see.html