Het Weefhuis | Vilt Veelzijdig

Datum/Tijd
za 25-11-2023 - zo 26-11-2023
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Tentoonstelling “Vilt Veelzijdig” in Het Weefhuis

Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 exposeert de Vilt Kontakt Groep Noord- Holland en Flevoland in Het Weefhuis in Zaandijk met als thema: “Vilt Veelzijdig”.
 ‘Vilt Veelzijdig’ is een tentoonstelling van vilt en viltobjecten van de Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland. Dit is een onderdeel van de landelijke vereniging van ruim 1000 leden, www.viltkontaktgroep.nl  die allemaal een passie hebben voor vilt. Vilt is een oeroude techniek waarbij je met plukken wol, water en zeep de wol gaat vervilten tot een lap of een voorwerp. 

Vroeger werd deze techniek vooral ingezet om gebruiksvoorwerpen en kleding te maken. Tegenwoordig wordt deze vooral ingezet voor het maken van bijvoorbeeld 2D-wandobjecten, en 3D-sculpturen en -kunstobjecten. Als kunstobject kunnen ze ook dienst doen als geluiddemping in huis en in open ruimtes. De laatste tijd is er weer meer belangstelling om de schapenvachten te verwerken, ook als isolatie. De 20 exposerende “vilters” zijn aanwezig om meer te vertellen over deze techniek. Met deze tentoonstelling laten zien hoe mooi, spannend, verrassend en veelzijdig vilt is. Er zal een aantal indrukwekkende objecten te zien en te koop zijn, die de veelzijdigheid van vilt duidelijk illustreren.

De tentoonstelling is deze dagen geopend van 13.00-17.00 uur