Het Weefhuis exposeert de Schilderskring Uitgeest

Datum/Tijd
za 07-10-2023 - zo 08-10-2023
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


 
Schilderskring Uitgeest is in 2010 opgericht met het doel wat mensen bijeen te brengen die plezier hebben in schilderen, die daar soms over willen praten met gelijkgestemden en die soms ook eens iets gezamenlijks willen doen.

De exposanten:

• Aad Wijte, oud stuurman op de grote vaart die nu in olieverf zijn koers op gegist bestek probeert uit te zetten. Er komt van alles voorbij, architectuur, schepen of zomaar een Frans landschapje vanuit zijn chaletje. Schilderde laatst nog een prachtige spreeuw!

• Hetty Spaanderman, Hetty is een ervaren schilder. Ze maakt van alles, nu veelal in Acryl, van groot abstract werk tot kleurrijke composities waarin vrouwfiguren zijn verwerkt, hoewel ze laatst verklapte dat kinderportretjes haar grote voorkeur hebben. Ze beschilderde ooit de zuidmuur van de grote zaal van de Zwaan.

• Anneke Brinkman, Anneke schildert ‘boerderijdieren’. Ze geeft schildercursussen op haar boerderij en dat  Bij een van onze gezamenlijke projecten moest er eens een zangeres worden geschilderd, ze deed dat in een paar minuten!

• Hans Bruinsma, was Natuurkundige en dat zie in zijn werk. Hij schildert of tekent heel nauwkeurig. Bij Hans kwam het schilderen al heel vroeg in zijn leven, aan zijn wanden thuis hangt bijzonder mooi werk van … zijn vader! Hans schildert ook al vele jaren bij ‘Perspectief’ in Castricum.

•  Ton Brakenhoff. Nog tijdens zijn werkzame periode, besloot hij te gaan schilderen. Hij besloot naar de kunstacademie te gaan. Vier jaar lang een dag in de week onder leiding aan het werk in de ‘kunsten’. Zijn lievelingsonderwerp is het landschap, lekker buiten in de vrije natuur.