Het verhaal verteld van de 36 molens langs de Kalverringdijk

Datum/Tijd
za 20-11-2021
15:00 - 17:00 uur

Locatie
Molenmuseum
Kalverringdijk 30
1509 BT Zaandam

Categorieën


Foto: Google / Siddhesh Chandane

Al meer dan drie eeuwen maken de Zaanse molens allerlei producten, van balken en olie tot papier en snuiftabak en vormen zo een belangrijke bouwsteen in de Nederlandse geschiedenis. Ron Couwenhoven brengt ieder jaar een boek uit over een specifiek onderwerp van de Zaanse molenhistorie, en ditmaal zijn het de 36 exemplaren die in de loop der eeuwen langs de Kalverringdijk stonden.

 

De auteur en molenautoriteit presenteert zijn werk Zaanse verhalen 2021: 36 molens aan de Kalverringdijk op zaterdag 20 november mét een lezing over het onderwerp. Gelukkig staan er nog steeds een paar unieke molens langs de Kalverringdijk, zoals De Ooievaar en De Bonte Hen, maar het grootste deel van de bouwwerken is verdwenen. Hun geschiedenis herleeft op 20 oktober in het Molenmuseum op de Zaanse Schans. Bezoekers van de lezing ontvangen ook het boek.

Aanmelden

Het programma begint om 15:00 uur en wordt om  17:00 uur herhaald. De entree is 25 euro per persoon, inclusief een exemplaar van 36 molens aan de Kalverringdijk. Aanmelden kan tot 11 november. Bezoekers kunnen hun naam, telefoonnummer en het aantal gewenste kaarten onder vermelding van ‘De 36 molens’ doorgeven aan j.schoone@zaanschemolen.nl. Graag aangeven of u om 15:00 of om 17:00 uur wilt komen. De aanmelding is definitief wanneer tien dagen vantevoren de kaarten zijn betaald.

Bron: zaanstad.nieuws.nl