Het Grote Bullebal der Liefde

Datum/Tijd
zo 23-10-2022
16:00 - 23:45 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


 

Het Eerste Bullebal is een vervolg op het alternatieve Boeckenbal en een initiatief van Arthur van Amerongen, Rob Muntz, Geenstijl, HP/De Tijd, Uitgeverij Enzo Wolf en stichting Het Komrijk.

Het Bullebal start om 16.00 uur met Black Books Matters met breakdancer en schrijver Henk Bakboord. Er komen optredens van Akwasi, Up Network, Arthur van Amerongen, Margot Morison, Rob Muntz, Avish Jajairam, Prem Radhakishun, Bart Nijman, Shaneequa Fleksick, Martin Koolhoven, Rob Hoogland, Francisca Burgos, Koos Dalstra, Teun Voeten, Šahin Šišić, Han van Horst, Adjiedj Bakas, Tom Kellerhuis, Nellie Bakboord, Hilmano van Velzen, Barbarizsm, Klinkende Kosmos en vele anderen.

Vormgeving: Jodocus van Soest.

Ook zal op deze feestelijke dag de presentatie plaatsvinden van Van Amerongen’s nieuwe bestseller Safari Eurabia onder muzikale begeleiding van Erik Nijmeijer.

Filmmaker en Gouden Palm winnaar Šahin Šišić laat beelden zien van zijn film Planet Sarajevo. Jaap Cohen (de biograaf van Theo van Gogh) vertelt over de Grote Afwezige, een voorproefje van zijn nog uit te komen boek  in oktober 2023. Er komen acht opmerkelijke voordrachten vanaf de Kansel:
Koos Dalstra, Margriet Marbus, Teun Voeten, Joris van Os, Hans Vos, Hanny Roskamp en Barbarizsm. Schrijver Hans van Wilgenburg draagt voor uit zijn nieuwe boek “Zin in Dictatuur.”

Er is een Stand up Comedianshow met Jonathan Krispijn en Chris van der Ende. Huispianist Erik Nijmeijer verzorgt gedurende de avond leuke en  vrolijke pauzemuziekjes.

Vanaf 20.00 uur presenteert Komrijk:
De Poezieboys: Bekend van de Parade
Charley El Ranzino: Concept Artist en Dichter
Leendert Vooijce: Interdisciplinair performance kunstenaar
Klinkende Kosmos: De verbinding tussen poëzie en muziek
Lotte Bovi: Mezosopraan
Chris Kokkeel: Performer, entertainer, creator
Simon Mulder: Dichter en Voordrachtskunstenaar

De avond wordt afgesloten met DJ Salta.

Het Eerste Bullebal is een vervolg op het legendarische Boeckenbal van 2020 in de Bullekerk en vindt plaats op zondag 23 oktober van 16.00 tot 24.00 uur.

Tickets € 15,00

De kaarten zijn beperkt. Op=Op!