Het eiland van mijn vader | Izaline Calister & Thijs Borsten

Datum/Tijd
za 29-02-2020
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


200229Thijs-Borsten-en-Izaline-Calister(c)Victor-Modderkolk_liggend.jpg

De geliefde zangeres Izaline Calister is afkomstig van Curaçao. Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten, een nieuwsgierig man, was benieuwd naar de muziek van dat eiland en de verhalen van Izaline over haar jeugd en haar muzikale ontwikkeling.

Zangeres Izaline Calister is afkomstig van Curaçao. Ze is daar zeer geliefd. In de voorstelling Het eiland van mijn vader zingt en vertelt ze over Curaçao, haar vader en daarmee ook over zichzelf. Thijs reisde met deze bevriende artiest naar Curaçao. De vader van Izaline reed hen rond over het eiland. Met filmbeelden, liedjes en verhalen nemen Izaline en Thijs het publiek mee op reis in het leven van Izaline en haar vader en het prachtige Curaçao.

Na acht seizoenen De Uitdaging bouwt Thijs Borsten verder aan een concertserie Thijs Borsten & muzikale gasten vanuit zijn interesse voor bijzondere collega-muzikanten. Dit seizoen gaat hij met vier van hen op zoek naar de muziek die hun levensverhaal illustreert. Welke liedjes weerspiegelen hun persoonlijke en muzikale ontwikkeling? Wat is de muziek uit hun jeugd of van het land waar ze vandaan komen? Welke muziekstukken zijn verbonden aan belangrijke gebeurtenissen in hun leven?  

Thijs Borsten heeft de kwaliteit om gasten zowel muzikaal als persoonlijk uit te dagen en hen in een ongepolijste setting op een informele manier te presenteren aan het publiek. Het resultaat is een serie muziekvoorstellingen met verhalen, poëzie, emotie en humor. Hij ‘verzamelt’ al jaren bijzondere artiesten, die hij verleidt om hun muziek en hun verhaal met hem en het publiek te delen. Op deze manier wil hij laten horen en zien dat er wereldwijd bijzondere, spannende en persoonlijke muziek wordt gemaakt. Thijs maakt muzikale projecten van hoge kwaliteit voor jong en oud, waarin de mens achter de muziek een essentiële rol speelt.