Het Budinskyfonds presenteert een expositie van Sanja Marušić en Sanne Maloe Slecht

Datum/Tijd
vr 20-09-2019
19:30 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


HET BUDINSKYFONDS PRESENTEERT…

een expositie van sanja marušić en sanne maloe slecht

Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk
21 en 22 september van 11 tot 17 u
Opening vrijdag 20 september om 19:30 u door Jan Duijvis.

Het Budinskyfonds organiseert jaarlijks een expositie voor jonge kunstenaars. Dit jaar valt de eer te beurt aan fotograaf Sanja Marušić en multimedia-kunstenaar Sanne Maloe Slecht. De tentoonstelling wordt vrijdag 20 september om 19:30 uur geopend door Jan Duijvis van Het Budinskyfonds en is verder te bezichtigen op 21 en 22 september van 11 tot 17 uur.

De Nederlands-Kroatische fotograaf Sanja Marušić presenteert o.a. haar nieuwe serie ‘Eutierria – 2019’. Marušić maakt fotoseries rond een thema. De afgelopen drie jaar heeft zij verscheidene series gemaakt waaronder haar meest recente Eutierria; wat zoveel wil zeggen als ‘een gevoel van eenheid met jezelf, elkaar en de natuur’. Sanja maakte de serie Eutierria tijdens haar huwelijksreis door Amerika en Mexico. Centraal staan thema’s als balans, eenheid, overgave en de zoektocht naar een soort staat van ontspanning en rust ‘middenin een beweging’.

De foto’s bestaan vaak uit momentopnames van performances waar veel, soms zware fysieke inspanning voor nodig was. Marušić hanteert een heel eigen wijze van fotograferen en nabewerken zodat in het eindbeeld de grens tussen wat ‘echt’ is en wat niet, steeds vager wordt. In 2018 lanceerde Sanja Marušić haar eerste fotoboek, dat ook tijdens de expositie in het Weefhuis te koop zal zijn.

Het werk van kunstenaar Sanne Maloe Slecht werk bevind zich op de scheidslijn van schilder- en beeldhouwkunst. Door de combinatie van twee- en driedimensionale oppervlaktes creëert ze buitengewone landschappen, die de indruk wekken van een andere planeet te zijn. Haar werk wordt beïnvloed door geologie, filosofie, science fiction, theater en décor en vormt een visuele rebus waar de toeschouwer doorheen kan klauteren om de puzzel op te lossen, indien gewenst. Ze gebruikt vooral simpele materialen als olieverf, katoen, gips, kippengaas en papier maché om haar objecten te maken en te beschilderen.

Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.