Het Balletorkest | Belle en het Beest

Datum/Tijd
vr 10-03-2023
19:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorie├źn


De vijftig musici van het beroemde Balletorkest spelen samen met topacteurs een familievoorstelling waar het spelplezier vanaf spat. Een hilarische en betoverende variant van het sprookje Belle en het Beest, met zussen die online shopverslaafd zijn en Belle die niet voor de ‘hotboy’ van het dorp gaat maar juist voor het beest. Het orkest zit niet weggestopt in een orkestbak, maar schittert op een spectaculaire apenrots. Ook spelen en dansen de musici mee met de acteurs. Een heerlijke mix van dans, muziek en spel voor de hele familie. In 2023 is deze voorstelling exclusief in het Zaantheater te zien!

Het verhaal
Belle is de lieveling van haar vader en krijgt alle aandacht van de jongens uit het dorp. Het maakt haar twee oudere zussen Carla en Sabrina gek van jaloezie. Zij zijn verslaafd aan online shoppen. Ze willen het liefst in dure merkkleding dansen op het dorpsfeest en zoenen met de mooie danser Salvador. Belle wil daar allemaal niets van weten en trekt zich terug om boeken te lezen.

Op een dag hoort Belle buiten in het dorp wonderlijke klanken. Ze volgt het geluid en ontmoet het Beest dat er groot en raar uitziet. Hij wil niets van haar weten en jaagt haar weg. Toch worden hij en Belle al snel vrienden. Belle wil het liefst samen met het Beest de wijde wereld in. Maar zover is het nog lang niet! De jaloerse zussen van Belle lopen te roddelen en stoken de dorpsbewoners op. Ze vinden het beest gek en vreemd en daarom is hij gevaarlijk en moet hij weg! Lukt het Belle en het Beest om te ontsnappen?

Albert HeijnzaalBestel

Extra informatie:

Regie: Geert Lageveen
Met: Keja Klaasje Kwestro, Erik van der Horst, Whitney Sawyer, David van Uuden, Lorenzo Capodieci en de musici van het Balletorkest
Overige: Leopold Witte (concept en tekst)
Ik wil: Avondje uit, Muziektheater
Balletorkest Belleenhetbeest 034
Speel video

 

Over Het Balletorkest
Het Balletorkest is een groot en beroemd orkest dat de muziek maakt voor de topvoorstellingen van het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater. De voorloper van Het Balletorkest, Holland Symfonia, was bekend vanwege de spraakmakende muziektheatervoorstellingen voor kinderen zoals de Orkestkeuken, de Grote Mees Kees Show, Alice in Wonderland en de Terugkeer van Hans en Grietje (bekroond met 4 musical awards). Hetzelfde artistieke team is nu verantwoordelijk voor de nieuwe voorstelling Belle en het Beest.