Herdenking in Grote Kerk Oostzaan

Datum/Tijd
zo 21-11-2021
10:00 uur

Locatie
Grote Kerk Oostzaan
Kerkbuurt 12
1511 BD Oostzaan

Categorieën


 Op zondag 21 november wordt er in de Grote Kerk om 10.00 uur een herdenkingsdienst gehouden die geheel in het teken staat van de nagedachtenis aan de 31 overledenen in dit jaar, die vanuit de kerk naar hun laatste rustplaats zijn begeleid.
Familieleden en andere nabestaanden zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Voor elke overledene is er een witte roos en er staan 31 kaarsen die aangestoken worden. Na afloop kunnen de rozen op het graf gelegd worden, en de kaars mag mee naar huis.

Adventsperiode
Verder staat deze dienst in het teken van de afsluiting van het kerkelijke jaar 2021. De adventsperiode komt eraan, die duurt van 28 november tot 24 december.
Hemels licht 
De advent is de aanloopperiode naar de Kerst toe. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat ‘komst’ betekent. De geboorte van het Christuskind wordt aangekondigd. 
De ronde adventskrans met de vier kaarsen symboliseert de gehele aarde, waar in alle vier de jaargetijden en waar overal, dus in noord, zuid, west en oost het hemelse licht zal verschijnen. 
Eerste kaars
Op 28 november mag de eerste kaars aangestoken worden, vervolgens elke zondag een nieuwe kaars tot 24 december.