Hedendaags Realisme bij Galerie Staphorsius | Zonder Haast

Datum/Tijd
za 19-06-2021 - za 18-09-2021
09:00 - 17:00 uur

Locatie
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287-B
1551 RG Westzaan

Categorieën


Dit jaar presenteert de galerie de zevende editie van de zomerexpositie ‘Zonder Haast’. Wederom staat de expositie in het teken van het hedendaags realisme, met het stilleven als centrale thema. Ook deze keer zijn wij op zoek gegaan naar nieuw werk van vermaarde nationale en internationale kunstenaars. En dat is gelukt! We zijn enthousiast over de afloop van deze spannende zoektocht. Het resultaat is een gevarieerde collectie van zeer fijn en realistisch geschilderde schilderijen en ook werk in een meer lossere impressionistische stijl, waarbij echter de zichtbare werkelijkheid niet uit het oog wordt verloren. Ook worden bronzen en houten beelden aangeboden. Werk van kwaliteit in elke prijsklasse, gemaakt door een groep van 20 kunstenaars.

Eén van de nieuwe gezichten is Lieve Dejonghe (1960) uit Oost-Vlaanderen, die zichzelf ook wel als een onrealistisch-realistische schilder typeert. Haar kennismaking met het werk van de beroemde fijnschilder Henk Helmantel inspireerde haar om zich volledig te richten op het realistisch schilderen. “Hoe meer je kijkt, hoe groter de wereld wordt”, zegt Lieve wanneer het gaat over haar inspiratiebron. Ook is er werk te zien van Mark Van Crombrugge, die zich in de loop der jaren ontwikkelde van reclame-illustrator tot kunstzinnig schilder, en dat nog steeds met hetzelfde oog voor het kleinste detail, maar nu met het toevoegen van een extra dimensie die de uiterlijke schoonheid die hij in zijn schilderijen vastlegt met verve overtreft.

Paul van Ernich neemt ook voor het eerst deel. Hij specialiseert zich in stillevens en portretten, die hij op moderne wijze interpreteert maar volgens de gelaagde olieverf techniek van de oude meesters met veel geduld opbouwt. Enige jaren geleden nam Van Ernich deel aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’, en won hij met een portret van Ilse de Lange haar voorkeur.

Wilt u langskomen? U bent van harte welkom en wij ontvangen u gastvrij in onze galerie.
Desgewenst is het ook mogelijk om buiten de reguliere openingstijden op afspraak en in alle rust de expositie te bezoeken.

De expositie is vrij toegankelijk met ruime parkeergelegenheid.

De expositie Zonder Haast: 19 juni – 18 september
Geopend: dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur

Klik hier voor de uitnodiging