Halloween Spookhuis Bovenkruier

Datum/Tijd
vr 03-11-2023
19:00 - 22:00 uur

Locatie
Buurtcentrum De Bovenkruier
Drielse Wetering 49
1509 KP Zaandam

Categorieën


Je schrikt te toch je velletje uit als je dit soort types tegenkomt...

Op vrijdag 3 november vanaf 19.00 uur is het Halloween bij De Bovenkruier en wordt de overgang van het licht naar het donker gevierd. En wat er dan allemaal tevoorschijn komt! Mwoehahahahaaa…

Zombies en moeras…

Dat het ook echt groots en goed aangepakt wordt laten Maxime en Jelle zien met behulp van filmpjes met indrukwekkende horroreffecten. Griezelige zombies achter tralies van pallets en een met lichteffecten echt aandoend moeras. Wat daar allemaal onder vandaan komt… Dat blijft nog even geheim.

Jelle en Maxime zijn al vanaf de eerste klas middelbare school beste vrienden en houden ervan mensen te entertainen. In 2019 kregen ze de kans samen het radioprogramma ‘Goud maar fout’ te presenteren bij Zaanradio. Helaas hield dat door corona en het stoppen van Zaanradio al snel op. Toch heeft dat ze niet uit het veld geslagen. Door een leuk verjaardagsfeest dat ze vorig jaar organiseerden voor vrienden kwamen ze in contact met De Bovenkruier.

“De beheerder, Lonneke van der Meijden, rook haar kans en vroeg ons gelijk of we vrijwilliger wilden worden bij het buurtcentrum. We zouden ons dan mogen richten op evenementen voor jongeren.” 

Goud maar fout

En zo geschiedde… Hoewel ze het best druk hebben met allebei een fulltime baan, komen ze een aantal keer per jaar in actie en organiseren dan onder de noemer ‘Goud maar Fout’ iets groots. Maxime vat het lachend allemaal nog eens samen: “We zijn eigenlijk gewoon beste vrienden die er enorm van genieten dit vrijwillig te organiseren, onze andere vrienden erbij te betrekken en het uiteindelijk allemaal te laten slagen!.” 

Uitpakken

“Vorig jaar organiseerden we het voor ‘t eerst, en toen was het al gaaf. Maar we moesten best schipperen met de middelen. Dit jaar hebben we via de gemeente subsidie gekregen uit het initiatief Voor je Wijkie en kunnen we nog beter uitpakken. We hebben 30 tot 40 acteurs tot onze beschikking die ons meehelpen er een waanzinnige ervaring van te maken. En daarnaast zijn er nog de vrijwilligers vanuit het buurtcentrum die ons ondersteunen en voorzien van eten en drinken en het sociaal wijkteam van Zaandam Noord en Kogerveld”, aldus Jelle.

Het Halloweenfeest is van 19.00 tot 22.00 uur. Entree € 2,- Leeftijdsadvies: soft – vanaf acht jaar (van 19.00 tot 20.00 uur) / extreme: 14+ (van 202.30 tot 22.00 uur).