Grutto’s spotten bij Fort Krommeniedijk

Datum/Tijd
zo 27-02-2022
09:30 - 11:00 uur

Locatie
Fort K'ijk bij Krommeniedijk
Lagendijk 22
1911 MT Uitgeest

Categorieën


De grutto’s zijn weer in het land. Bekijk ze vanaf Fort K’IJK, te vinden aan de Lagendijk 22 bij Krommeniedijk. De boswachters van Landschap Noord-Holland geven op zondag 27 februari en zondag 6 maart van 9.30 tot 11.00 uur een speciale grutto excursie.
Onze nationale vogel strijkt namelijk elk jaar neer in de weilanden rondom het Fort bij Krommeniedijk.
“Het is een geweldig vogelspektakel dat je niet wilt missen. Vele vogels profiteren van de inundatie. Doordat de weilanden afgelopen periode onder water zijn gezet, inunderen heet dat, komt het voedsel makkelijk beschikbaar. De wormen die in de grond leven komen door het water omhoog en die zijn weer een belangrijke voedselbron voor weidevogels.
Niet alleen de grutto profiteert hiervan maar ook andere steltlopers en eenden. In totaal wel 40 verschillende vogelsoorten. Zij verzamelen zich met vele honderden op de weilanden rond het fort. Een prachtig gezicht en met een beetje geluk schuift een slechtvalk of een andere roofvogel aan.”
Aanmelden
Tip: neem zelf een verrekijker mee. Kosten: volwassenen € 7,00 en beschermers € 4,00. Graag vooraf aanmelden via www.gaatumee.nl