Groeps-expositie ‘in beweging’

Datum/Tijd
za 28-11-2020 - zo 29-11-2020
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Hoewel veel in deze tijd veel tot stilstand lijkt te komen, komt er in het Weefhuis, weer leven in de brouwerij. Tijdens de weekenden van 28 en 29 november en 5 en 6 december exposeren zes kunstenaars, te weten, Angèle van den Thillart, Nicole van der Heijden, Laura van Dijk, Marsha Metselaar, Jansje Dane en Alan de Geus onder de titel ‘In Beweging’.

Dit thema, van beweging is een voortzetting van de vorig jaar gehouden expositie ‘De Reiziger’. Tenslotte is alles in beweging; zelfs een steen wordt door de tijd voortbewogen. De kunstenaars hopen het succes van vorig jaar te evenaren.

Angèle van den Thillart haalt haar inspiratie uit moderne dans en zet de beweging stil in een momentopname. Details in voeten en gezichten worden uitgelicht.

Nicole van der Heijden laat beweging ontstaan door herhalingen van lijnen en vormen. Doordat de toeschouwer in beweging is, komt het werkt tot leven.

Laura van Dijk probeert beweging te vangen en vast te leggen in een nieuwe omgeving. Er lijkt een nieuwe werkelijkheid te ontstaan.

Jansje Dane maakte van kippengaas een wolk van vogels, bloemen, spinnen en torretjes, die zich, als door de wind opgetild, alle kanten uit lijken te bewegen. Daarnaast maakte Dane een boeiend object van duizend oordoppen, die zich als een slang door een kniestuk wurmen.

Alan de Geus koos voor een enkel boomblaadje, dat zich via een aantal aquarellen door zijn belevingswereld voortbeweegt.

Marsha Metselaar tenslotte maakt installaties van keramiek en stoffen en heeft zich laten inspireren door de natuur. Haar installaties komen in beweging door aanraking of verplaatsing van lucht.

Al met al ook deze keer weer een zeer boeiend en divers aanbod aan benaderingen van in beweging zijn. Uiteraard bestaat ook tijdens deze expositie weer de mogelijkheid om tegen een vriendelijk prijsje interessante kunstwerkjes te kopen; extra leuk in deze tijd van het jaar.

De expositie is de weekenden van 28 en 29 november en 5 en 6 december te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur in het Weefhuis, Lagedijk 39 te Zaandijk. Door de huidige omstandigheden zullen bezoekers wel rekening moeten houden met de geldende coronaregels. Voor een relaxte doorstroming wordt zorg gedragen. Zo kunnen mensen rustig kijken zonder elkaar te veel in het vaarwater te zitten. Afstand houden is en blijft belangrijk. Het dragen van een mondkapje wordt dringend aangeraden.

Informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie zijn te vinden op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.