Gluren bij de Buren | Broos en muziek van Antonín Dvořák in Fronikboerderij

Datum/Tijd
zo 03-07-2022
13:45 - 16:45 uur

Locatie
Fronikboerderij
Westzanerdijk 150
Zaandam

Categorieën


Gluren bij de buren is het grootste huiskamerfestival van Nederland. Op zondag 3 juli gooit de Fronik Buurtboerderij in Westerwatering het hek wagenwijd open en ontvangt op deze bijzondere locatie de mannen van improvisatietheater Broos. Ze treden op om 13:45, 15:15 en 16:45 uur. Ook elders in Zaanstad wordt aan het evenement meegedaan.

In hun volledig geïmproviseerde voorstelling ‘geven de mannen zich bloot, tonen zij niet alleen hun testosteron, maar ook hun kwetsbaarheid,’ aldus de organisatie van Gluren bij de Buren. Elke voorstelling is uniek en ontstaat ter plekke. Muzikaal begeleid op basgitaar ontstaan er verrassende scenes met onverwachte wendingen en boeiende personages. Een kaartje kopen of reserveren is niet nodig en de voorstelling is gratis.  De auto parkeren bij de boerderij aan de Westzanerdijk 150 is niet mogelijk.

Muziek

Vrijwilligster Anja van de Fronikboerderij speelt om 14:30, 16:00 en 17:30 uur klassieke pianomuziek. Samen met Tobias heeft ze een keuze gemaakt uit de Slavische dansen van Antonín Dvořák. Elk optreden duurt een half uur.