“Glaasje Erfgoed” met bezoek en rondleiding in het Molenmuseum op de Zaanse Schans

Datum/Tijd
zo 24-09-2023
14:00 - 17:00 uur

Locatie
Molenmuseum
Kalverringdijk 30
1509 BT Zaandam

Categorieën


Op zondagmiddag 24 september 2023 organiseert Verenging Zaans Erfgoed weer een Glaasje Erfgoed!  Ditmaal zijn we te gast in het Molenmuseum van de Vereniging De Zaansche Molen, dat sinds  2018 gevestigd is in een verbouwde grote nieuwe schuur op de Kalverrinkdijk 30, aan het noordelijk stuk van de Zaanse Schans.

We starten met een kopje koffie of thee en worden persoonlijk ontvangen door directeur/ bestuurder Katelijne Prinsenberg. Na een korte pauze volgt een rondleiding. Geniet op de eerste verdieping van het prachtig panoramisch uitzicht over de Kalverpolder en de Zaanse Schans. We ronden als altijd deze informele en informatieve middag af met een praatje onder het genot van een drankje.

Praktisch: U kunt betaald parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans en beperkt bij het Molenmuseum, waar u tevoren per mail een plek moet reserveren via: jimkrab@molenmuseum.nl   

Het Molenmuseum is goed bereikbaar per fiets of te voet en ligt direct aan de Kalverringdijk. Er is een ruime fietsenstalling.

Het programma:

13.45 – 14.00 uur   – inloop en ontvangst met koffie/thee
14.15 – 14.35 uur   – introductie door directeur/ bestuurder mevrouw Katelijne Prinsenberg

Korte pauze, koffie en thee

14.45 – 16.00 uur  – rondleiding door het museum. Gelegenheid tot vragen stellen
16.00 – 17.00 uur  – borrel met hapje & drankje

Kosten:
€10,- voor niet-leden;  €7,50,- voor leden Zaans Erfgoed. Uw Museumkaart is helaas niet geldig

Opgeven: betalen kan alleen via onze website: www.zaanserfgoed.nl/home  Er is beperkte plaats.    Vol = vol. Bij over-intekening stellen wij een wachtlijst in en bekijken we of we deze activiteit nogmaals kunnen organiseren. Bovenkant formulier