Gevarieerde expositie van 4Art

Datum/Tijd
za 25-03-2023 - zo 26-03-2023
11:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


 
Het Purmerendse Kunstcollectief is voor deze gelegenheid samengesteld uit twee schilders en twee beeldhouwers die een gevarieerde tentoonstelling laten zien.

Twee schilders

Peter Elias schildert vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Hij werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering. Peter begon in 2005 met tekenen en schilderen bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Vanaf 2006 is hij zich gaan toeleggen op het acrylschilderen. Tot 2009 onder leiding van Wherelant-docent en mede-exposant Jimmy Mendizábal en van 2009-2012 bij de Purmerendse schilder Kees Kasbergen. Vanaf 2012 experimenteert hij met abstract schilderen na een serie lessen bij Wherelant. Peter is vijf jaar bij Leo Musch in Beauregard in Frankrijk geweest om daar grensverleggend te schilderen.

Jimmy Mendizábal schildert voornamelijk expressionistisch, figuratief en abstract. Momenteel werkt hij aan thema’s zoals “De Paleornische koppen”, denkbeeldige koppen die zich ontwikkelen tot figuranten die op hun dunne poten lopen en dansen of zich voort bewegen op wielen. Jimmy is in 1986 afgestudeerd aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam in de specialiteit: ’Vrije Schilderkunst’ en heeft in 2004 de Didactische Bijscholing Beeldende kunst op de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam afgerond. Naast beeldend kunstenaar is hij parttime docent Kunstschilderen bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.