Geïmproviseerd klassiek theater bij Bind

Datum/Tijd
vr 15-03-2019
19:00 - 21:00 uur

Locatie
BIND ruimte voor creatieviteit
Hembrugterrein, Middenweg 107
1505 RK Zaandam

Categorieën


Puur speelt vrijdag 15 maart hun eerst avondvullende try out met hun eigen versie van Georg Büchner’s klassieker; “Woyzeck”

Woyzeck is een soldaat in vredestijd die wordt geteisterd door het saaie bestaan in een klein dorp, zonder de spanning van de oorlog en binnen het uitgerangeerde huwelijk met Marie. Om toch aan geld te komen voor zijn gezin met buiten echtelijk kind knapt hij klusjes op voor de autoritaire kapitein en hij laat medische experimenten op zich uitvoeren. En om de zaken nog eens gecompliceerder te maken gaat Marie vreemd met knappe tamboermajoor, een goede collega van de kapitein. Gelukkig is daar Andres, de beste vriend van Woyzeck. Hij helpt Woyzeck waar kan zijn verstand niet te verliezen. Of toch?

Puur speelt deze voorstelling in interactie met de lokatie en met suggesties van het publiek; Wie wordt Woyzeck? Welk dilemma krijgen de spelers mee? Welke (oorlogs)dreiging ligt er op de loer en op de vloer?

Dus kom kijken en bepaal mede waar deze versie heen gaat.

De spelers van Puur zijn; Alieke van der Wijk, Luciën Greefkes, Esmeralda Detmers, Peter Schoens, Berry van den Bos, Marijke Dijkstra en Michael Geesink. De artistieke leiding is in handen van Jascha Soest.

Toegang is gratis. Wil je van tevoren genieten van een eenvoudige doch voedzame maaltijd? Dat kan voor € 5,-. Eten vanaf 18.00 uur. Adres: Middenweg 107, Hembrugterrein, Zaandam.