Galerie Staphorsius brengt ‘een ode aan de Natuur !’

Datum/Tijd
za 09-09-2023 - za 23-12-2023
09:00 - 17:00 uur

Locatie
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287-B
1551 RG Westzaan

Categorieën


Kunstgalerie Staphorsius presenteert dit najaar de expositie Natuurlijk Natuur, met een indrukwekkend aanbod van schilderijen en beelden van internationale allure die een ode vormen aan de grootse schoonheid van de planten- en dierenwereld.

Zo zijn er meerdere werken van Gisèle Vacca in de expositie opgenomen. Na het afronden van haar opleiding aan de Kunstacademie in Brussel werkte Vacca een periode in Veneto in Noord-Italië om haar schilderstijl verder te verfijnen tot uiteindelijk een intrigerend realisme, met een neiging naar het magisch realisme. In haar werk is ze vooral door de onderwaterwereld gefascineerd, waarin de speling van het licht centraal staat om dit met subtiele kleurschakeringen te sublimeren. Ze exposeert in tal van landen en haar werk vindt zijn weg naar collecties over de gehele wereld.

Ook zijn schilderijen te zien van Paul van Ernich, die werkt in klassieke technieken die zelfs teruggaan tot die van de 17e -eeuwse grote meesters. Hij schildert al tientallen jaren en verfijnde zijn techniek steeds verder; zijn grote passie voor het ambachtelijke van de schilderkunst is hierbij onveranderd gebleven. Van Ernich werkt met veel detail, kleur en lichteffecten en creëert zo een harmonieuze en serene sfeer in zijn verrassende schilderijen waarmee hij ook de schoonheid en vergankelijkheid van het leven weet te vangen. Hij won met zijn werk al meerdere prestigieuze (inter)nationale onderscheidingen.

Met Dick van Heerde werkt de galerie al langer samen en zijn werk is ook deze keer vertegenwoordigd. Zijn fascinatie voor Afrika en het uitgestrekte steppelandschap met de dieren in hun natuurlijke omgeving geeft hij weer in zijn vaak monumentale schilderijen.

De expositie laat werk zien van negentien kunstenaars waaronder verder Marjolein van der Knoop, Stefano Zagaglia, Kees van de Nes, Pieter Vanden Daele, Geert Schuurman, Ton van Steenbergen, Ute Bartels en anderen.

Afbeelding: Schilderij Dick van Heerde

Natuurlijk Natuur – 9 september tm 23 december 2023
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287b
1551 RG Westzaan
T: 075-6143000
E: info@staphorsius.nl
I: www.staphorsius.nl