Friday Brass op zondag (3x)

Datum/Tijd
zo 12-02-2023
13:00 - 15:00 uur

Locatie
Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
1551 EG Westzaan

Categorieën


Wat is er mooier dan tien koperblazers? Wie zich de hoogtijdagen van het Westzaanse Crescendo nog herinnert, met Dirk Mes op tuba, kan dat alleen maar beamen. De Westzaanse tubaïst is nu Michiel Mol, die dolblij is dat hij eens in zijn eigen dorp kan blazen. Samen met vier trompetten, vier trombones en één hoorn zijn zij Friday Brass. Op het programma zullen op 12 februari 2023 in de Zuidervermaning, naast een aantal klassieke stukken ook diverse lichtere werken op het programma staan.

Friday Brass is een semi-professioneel koperensemble (tentet), opgericht in 2020 met als doel om op een goed niveau een zo breed mogelijk repertoire kopermuziek te spelen. Van klassiek tot bigband en poparrangementen, van musical en filmmuziek tot feestelijke walsen en polka’s, alles komt voorbij.

De muzikale leiding is in handen van meespelend lid Klaas Peereboom, musicus bij koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso. Het ensemble werkt ook projectmatig met verschillende andere dirigenten. Daarnaast treedt het los van de eigen concerten regelmatig op in kerkdiensten, op ceremoniële gelegenheden als ook met feestelijk repertoire op festivals en diverse festiviteiten.

Zuidervermaning, Zuideinde 233, Westzaan. Zondag 12 februari om 13.00, 14.00 en 15.00 uur, tussen 12.00 en 16.00 kan de Zuidervermaning ook worden bezichtigd. Toegang vrijwillige bijdrage.