Fresku | Welkom bij de Fresku show

Datum/Tijd
do 08-03-2018
22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Fresku - publiciteitsbeeld - foto (c) Melissa Verhoeven - design (c) Toykyo.jpg

Woordkunstenaar Fresku voelt de noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. Met poëzie en humor als belangrijkste wapens wisselt hij zijn scherpe raps af met grappige persiflages en satire.

Na Lowlands, Paradiso en YouTube komt Fresku nu in het theater. De bijbehorende video’s, gemaakt door zijn creatieve wederhelft Teemong, zijn controversieel, emotioneel, humoristisch maar vooral indrukwekkend. Eén ding mag duidelijk zijn; Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. In het theater wisselt hij zijn scherpe raps af met grappige persiflages.

Roerig, zo kun je de eerste jaren van Roy Reymound noemen. Als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader groeide hij deels op in een compleet blank milieu in Eindhoven, maar ook in een compleet donkere omgeving op Curaçao. Hij droomde over een carrière in een artistiek beroep zoals zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. In de pauzes schreef hij zijn rapteksten en na het werk maakt hij persiflerende filmpjes met zijn beste vriend Teemong. De filmpjes werden duizenden keren gedeeld op het internet en de typetjes die hij daar neerzette werden BN-ers. Hij zette een track op het internet en had binnen no time een platencontract op zak.

Na vier jaar trouwe dienst bij de riemenfabriek besloot hij toch zijn droom achterna te gaan als de woordkunstenaar Fresku. Dit resulteerde in 3 albums met ieder 4**** recensies in onder andere de Volkskrant, optredens op de grootste festivals zoals Lowlands en Paaspop, een uitverkocht Paradiso en mediaoptredens in De Wereld Draait Door, Pauw en 24 uur met. Zijn samenwerking met Teemong resulteerde in miljoenen views op YouTube met bekende typetjes als Gino Pietermaai en Willy Keurig.

Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. Hij voert een soort innerlijke heilige oorlog, met als belangrijkste wapens poëzie en humor. Als een schilder stelt hij zijn liedjes samen waarin alles gedetailleerd wordt uitgewerkt. Beladen thema’s worden afgewisseld met ontlading in de vorm van satire en persiflages.

Regie: Titus Tiel Groenestege

Meer info