Fitheidstest voor vitaal ouder worden in Oostzaan

Datum/Tijd
za 14-09-2019
12:30 - 15:30 uur

Locatie
Sporthal De Greep
Ds. N. Zwiepsingel 1
Oostzaan

Categorieën


Gymverenging DEV, de stichting Sport voor Iedereen, de Bres en Fysio De Kolk houden, na het succes in 2017, op zaterdag 14 september voor de tweede keer een fitheidstest voor inwoners van 65 jaar en ouder. Deze fitheidstest is onderdeel van het project ‘Vitaal Ouder worden in Oostzaan’, dat door de gemeente Oostzaan wordt gesubsidieerd. Deze week ontvangt elke inwoner van 65 jaar en ouder uit Oostzaan een uitnodiging om deel te nemen aan deze fitheidstest.
Het beleven van plezier in bewegen en daarmee het verbeteren van de algehele fitheid en het leggen en onderhouden van sociale contacten staan centraal in dit project. Na de fitheidstest kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een bewegingsprogramma van ongeveer 25 weken, welke plaatsvindt tussen september 2019 en april 2020. In dit programma maakt de deelnemer kennis met verschillende beweegvormen, waardoor uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie verbeterd worden.
Het bewegingsprogramma bestaat uit een veelzijdig aanbod van sportieve activiteiten en beweegvormen op een niveau dat iedereen kan meedoen. Dat bestaat uit wekelijkse lessen van zestig minuten en wordt afgesloten met gezamenlijk een kopje koffie en thee drinken. In het programma oefent de deelnemer in spelverband met zoveel mogelijk verschillende motorische handelingen.
De fitheidstest vindt plaats in twee ‘shifts’ op zaterdag 14 september van 10.00 tot 12.30 uur en van 13:00 tot 15:30 uur in de sporthal de Greep, Ds N. Zwiepsingel 1 in Oostzaan; Iedere inwoner van Oostzaan die 65 jaar en ouder is heeft een uitnodiging ontvangen. Aanmelden kan via een e-mailtje aan simon@dev-oostzaan.nl, geef daarbij aan voor deelname in de ochtend- of middag. Denk erom vol is vol. 
Het bewegingsprogramma vindt plaats op woensdagmiddag op drie verschillende plaatsen in Oostzaan, maximaal 20 tot 25 deelnemers per groep. De fitheidstest is gratis; voor het  beweegprogramma wordt een eigen bijdrage gevraagd van 2 euro per les, te voldoen bij aanvang van het programma of in twee termijnen Aanmeldformulieren zijn aanwezig bij de fitheidstest op 14 september. Voor meer informatie: simon@dev-oostzaan.nl.