Fire Within en Zack Duke spelen in De Groote Weiver

Datum/Tijd
vr 20-09-2019
21:00 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Bij De Groote Weiver betreden vrijdag 20 september weer twee bands het podium.

Fire Within werd in 2012 opgericht in Middelburg, Nederland. Wat begon als een strakke symfonische hardrock coverband, ontwikkelde zich tot een goed op elkaar ingespeelde harde kern van betrouwbare muzikanten. In november 2014 heeft de band een self-titled promotioneel debuut album naar buiten gebracht.

De band is in 2019 contracteerd bij drummer / producer Matt Starr (Mr. Big / Ace Frehley) voor het opnemen van een EP in de Atrium studio (Tommy Lee / Motley Crüe) te Los Angeles, welke door een succesvolle crowdfundingscampagne mogelijk is geworden. De opnames staan gepland in het najaar van 2019.

Ondanks een grote inspiratie, vooral geput uit de metal van de jaren 80, limiteren zij zich hier niet mee en nemen diverse moderne metal stromingen mee in de composities. Cleane vocalen en grunts vallen in harmonie met gitaren, keyboards en orkestrale arrangementen met een solide bas en beukende drums. Pakkende hoeklijnen en de passie voor muziek die iedereen de tijd van hun leven geeft.

De band heeft een open en eerlijke sound met echte vintage power.

Zack Duke is een band uit (omgeving) Zaanstreek / Amsterdam met een compacte bezetting: De lekker uiteenlopende leeftijden (28 tot 60) leveren een keur aan invloeden. De muziek valt kort te omschrijven als: Stevig en wavig, melodieus en gedreven! Meer passie dan perfectie. De songs zijn geschreven door de band zelf.

Quote over het nummer She’s so Real: “misschien wel het beste nummer ooit geschreven” (aldus dhr. Klok)

De deuren openen om 20.30 uur en de aanvangstijd is 21.00 uur. Entree bedraagt 6 euro. De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.