Film | The Snow Walker

Datum/Tijd
do 16-05-2019
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Bij De Groote Weiver draait donderdag 16 mei de film The Snow Walker in de zaal. Deze Canadese film van Charles Martin Smith komt uit 2003 en duurt 99 minuten.

De oorlogsveteraan Charlie Halliday verdient in 1951 zijn brood in het luchtruim van Alaska als hij tijdens een routine klus een groep Inuit-vissers tegenkomt die hem vragen de zieke Kanaalaq naar het ziekenhuis te vervoeren. Halliday, die denkt dat het meisje tuberculose heeft, weigert eerst totdat de vissers hem in ruil voor zijn hulp twee waardevolle walrustanden aanbieden. Tijdens de vlucht stort het vliegtuig midden in de toendra van Alaska neer. Hoewel zowel Halliday als Kanaalaq ongedeerd zijn is niet alleen het vliegtuig onbruikbaar, de radio stuk, en de voorraden beperkt; ze zijn door de omweg richting ziekenhuis honderden kilometers van hun vluchtroute geraakt en hoeven niet op hulp te rekenen. Halliday beschouwt de doodzieke Kanaalaq als last maar komt er al snel achter dat de rollen omgedraaid zijn.

Een intieme en sterk geacteerde film gedraaid in een adembenemend landschap die door zijn traagheid een valse rust uitstraalt. Want hoe fantastisch ook de shots het draait uiteindelijk over twee mensen die met al hun cultuurverschillen en taalbarrière moeten zien te overleven.

De deuren openen om 20.00 uur en de film start om 20.30 uur. De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.