Film | The Face of Another

Datum/Tijd
do 18-06-2020
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


featured image

Bij een brand in een laboratorium wordt het gezicht van de succesvolle zakenman Okuyama vreselijk verminkt. Door zijn dokter krijgt hij een ander gezicht aangemeten. Als vreemdeling probeert hij zo opnieuw zijn vrouw te verleiden, die na zijn verminking het niet meer kon opbrengen met hem naar bed te gaan. Zijn tweede identiteit wordt echter al snel een obsessie.

Hiroshi Teshigahara was een beroemd bloemschikker, was een schilder en beeldhouwer, ontwierp tuinen en theesalons en regisseerde opera’s en Noh-toneelstukken voor het podium. Daarnaast maakte hij 21 films,  meestal documentaires over deze onderwerpen, maar ook 9 speelfilms in zijn eigen karakteristieke stijl.

The Face of Another werd bij de eerste release niet goed ontvangen, omdat publiek en critici die grotendeels het gevoel hadden dat deze zich niet kon meten met de eerdere film van Teshigahara ´The Woman in the Dunes´. De film gaat over de mysteries van identiteit en hoe deze wordt gevormd door iemands relatie tot anderen. De begeleidende muziek werd gecomponeerd door Toru Takemitsu. De hoofdrol wordt vertolkt door de enige nog levende grote klassieke Japanse acteur Tatsuya Nakada