Film Powerplant

Datum/Tijd
zo 12-05-2019
16:00 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Inloop – 15.30 uur
Start filmvertoning – 16.00 uur
Na de film kun je nog napraten en een drankje drinken in de bar van De Groote Weiver. De bar is geopend tot 19.00 uur.
Toegang is gratis en de filmvertoning is vrij toegankelijk. Een plekj reserveren kan hier 


#Powerplant, de nieuwe film van de Nicolaas G. Pierson Foundation, waarin wordt onderzocht wat de kansen zijn voor een plantaardige samenleving.

Plantaardige voeding is bezig aan een onstuitbare opmars. The Economist en Forbes riepen 2019 al uit als het jaar waarin plantaardig voedsel de nieuwe norm zal worden. Of het nu is uit overwegingen van dierenwelzijn of omwille van het klimaat, biodiversiteit, wereldvoedselverdeling of volksgezondheid. Consumenten, bedrijfsleven en wetenschap kiezen voor een meer plantaardige samenleving. Het wachten is op de politiek, die ver achter lijkt te lopen op deze onomkeerbare maatschappelijke ontwikkeling.

#Powerplant geeft extra inzicht in de relatie tussen klimaatverandering en vleesconsumptie, het thema dat Marianne Thieme als eerste politica agendeerde met de klimaatdocumentaire Meat the Truth in 2007, die sindsdien alleen maar aan actualiteit heeft gewonnen.

Marianne Thieme gaat in #Powerplant in gesprek met een keur aan wetenschappers, ondernemers en artiesten die de noodzaak onderschrijven om de consumptie van dierlijke producten te verminderen. Oxford-onderzoeker Joseph Poore zegt hierover: “Een veganistisch dieet is waarschijnlijk de allerbeste manier om je impact op planeet aarde te verkleinen, niet alleen wat betreft broeikasgassen, maar ook wat betreft verzuring, eutrofiëring, land- en watergebruik. Het effect is veel groter dan minder vliegen of een elektrische auto kopen.”

Artiest Moby juicht de sterke opkomst van plantaardige voeding toe: “Wat begon als een kleine activistische groep is nu een mainstream beweging geworden: veganisme is de nieuwe norm.