Film-, muziek- en gespreksavond | Breakfast at Tiffany’s, met Audrey Hepburn

Datum/Tijd
za 20-11-2021
19:30 uur

Locatie
Grote Kerk Oostzaan
Kerkbuurt 12
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Breakfast at Tiffany’s, met Audrey Hepburn

Grote kerk, Oostzaan, 20-11-2021

Film-, muziek- en gespreksavond

BARD Erfgoed en De Vrienden van de Grote kerk organiseren 20 november 2021

vanaf 19.30 uur een meerzijdige activiteit in de prachtige Grote Kerk Oostzaan(Kerkbuurt 12). Tijdens de avond wordt ‘Breakfast at Tiffany’s’, met Audrey Hepburn in de hoofdrol, afgespeeld. Ook is er live muziek, een gesprek met een deskundige en uiteraard een gezellige borrel achteraf. 

Programma

Om de avond in te leiden, voeren conservatoriumstudenten Abir Hamam en Jelle Weber een klein concert op. Met onder andere een eigen twist op de bekende filmmuziek van Breakfast at Tiffany’s.

Om de film en het tijdsbeeld beter te begrijpen zal er een gesprek plaatsvinden met Leendert de Jong. Leendert is groot kenner van ‘Breakfast at Tiffany’s’ en persoonlijke kennis van -de in 1993 overleden- Audrey Hepburn. Ook is hij hoofd filmprogrammering bij het filmhuis den Haag. 

Verbinding

De kerk is van oudsher een plek van samenkomst waar het verhaal en gesprek centraal staan. Deze traditie wordt 20 november 2021 voortgezet. De avond is voor iedereen. De film geeft een tijdsbeeld wat herkenbaar kan zijn voor de één en historisch interessant voor de ander. Tijdens de bespreking en borrel is er ruimte voor gesprek en verbinding tussen de bezoekers die elkaar anders misschien niet tegen zullen komen.

Behoud

BARD erfgoed (opgericht door studenten Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie) is een initiatief dat zich inzet om publiek te trekken door middel van activiteiten in gebouwd erfgoed. Stichting Vrienden van de Grote Kerk is opgericht ter behoud van de monumentale kerk in het hartje van Oostzaan. Samen gaan deze partijen ‘Breakfast at Tiffany’s‘ vertonen. De film wordt ingezet als medium om reuring te creëren in het prachtige rijksmonument. Hiermee worden inkomsten gegenereerd die het onderhoud van de Grote Kerk financieren.

Reservering

Reserveringen kunnen worden gemaakt door te mailen naar info@barderfgoed.com of te bellen naar 06 53 97 48 69. De kosten voor toegang bedragen 15 euro. Dit kan ter plekken betaald worden met PIN. De deuren van de kerk openen om 19.00 en het programma start om 19.30.

Foto: Jan van Dalen