Film ‘Les Intouchables’ in de Grote Kerk Oostzaan

Datum/Tijd
za 05-03-2022
19:30 - 21:30 uur

Locatie
Grote Kerk Oostzaan
Kerkbuurt 12
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Op zaterdag 5 maart functioneert de Grote Kerk als filmhuis. Van 19.30 tot 21.30 uur draait ‘Les Intouchables’.
Om de kerk als gebouw in stand te kunnen houden is het noodzakelijk er meer passende activiteiten in te organiseren. Het vertonen van de indrukwekkende film ‘Les Intouchables’ is daar een goed voorbeeld van.
Wegens succes organiseert BARD Erfgoed nu voor de derde keer, in samenwerking met Vrienden van de Grote Kerk, een speciale filmvoorstelling. BARD Erfgoed is een groep studenten van de Reinwardt Academie, die zich inzet voor het behoud van Nederlands Cultureel Erfgoed, vanavond vertegenwoordigd door Cees Oussoren.
Waargebeurd verhaal ‘Les Intouchables’ vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat (gespeeld door François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger, gespeeld door Omar Sy. De film is gebaseerd op het autobiografische boek ‘Le Second Souffle’ van Philippe Pozzo di Borgo.
De film wordt ingeleid door Nimo Jacobs, erfgoedspecialist, en de epiloog wordt gehouden door een deskundige Oostzaner. Hij geeft informatie over de inhoud van de film, of een toelichting geven op de karakters uit het verhaal, waarna een discussie op gang gebracht kan worden met als thema van de avond “Biedt elkaar de helpende hand, wees er voor elkaar, geef elkaar aandacht en ruimte.” Na afloop staan koffie en een drankje klaar in het Bartel Jacob Centrum.
De entreeprijs bedraagt € 15,00.