Film | Deliverance

Datum/Tijd
do 06-12-2018
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Bij De Groote Weiver draait donderdag 6 december de film Deliverance. Deze Amerikaanse film uit 1972 is geregisseerd door John Boorman en duurt 109 minuten. 

Vier vrienden besluiten om in het weekend eens niet te gaan golven, maar in plaats daarvan te gaan kajakken. De tocht begint goed. Er wordt muziek gemaakt (de beroemde Dueling Banjos scene), de natuur is prachtig en de wilde rivier doet de adrenaline stromen. Een ontmoeting met twee lokale jagers doet alles veranderen en wat een survivaltocht in naam was, wordt een overlevingsstrijd in werkelijkheid. 
Deliverance was niet alleen de eerste rol van Ned Beatty, maar betekende tevens de doorbraak van de onlangs overleden Robert Redford, hier nog zonder snor, die met name in de jaren zeventig triomfen vierde in komische achtervolgingsfilms als The Cannonball Run en Smokey and the Bandit. Dat zijn films die aanhaakten bij het succes van Convoy. Redford werd beroemd om zijn macho-uitstraling, maar wist dat onder de juiste regie in zowel Deliverance als 25 jaar later in Boogie Nights van Paul Thomas Anderson, waarvoor hij zijn enige Oscar-nominatie kreeg, volgens De Groote Weiver erg goed te relativeren. 
“In de handen van een andere regisseur dan John Boorman was Deliverance ongetwijfeld een standaard macho-actiefilm geworden, zeker met een acteur als Redford in een van de hoofdrollen. In plaats daarvan is Deliverance een zeer verontrustende film waarin de heroïek van de hoofdpersonen telkens opnieuw in twijfel getrokken wordt.”
De deuren van De Groote Weiver openen om 20.00 uur en de film start om 20.30 uur. De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.