Film Chocolate

Datum/Tijd
do 28-07-2022
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Chocolate

  • Film

donderdag, jul 28, 2022Open: 20:00Aanvang: 20:30Prijs: €3,-


Regisseur: Prachya Pinkaew
Jaar: 2008
Land: Thailand
Duur: 92 minuten

 


In een tijdperk waar snelle montage en computer-effecten de illusie creëren van jarenlange gevechtstraining zijn films als die van de Thai Prachya Pinkaew een verademing. Al tijdens het verfilmen van de zeer succesvolle Ong Bak reeks speelde hij met het idee een film rond een vrouwelijke actie-heldin te maken. Met de ontdekking van de 18-jarige taekwondo lerares Jee-Ja Yanin kon het project Chocolate van start. Het resultaat van twee jaar dagelijkse training voor Yanin en nog eens twee jaar filmen mag er zijn.
Een autistisch meisje heeft de tv als kinderoppas en blijkt in staat haar favoriete actiehelden – van Bruce Lee via Jackie Chan tot Tony Jaa – feilloos te imiteren. En dat is handig om aan geld te komen voor de medische behandeling van moeder.
Het verhaal is flinterdun. Maar wat ziet het er – na een traag begin – allemaal fantastisch uit. Van de steegjes bij Soi Cowboy naar de Khlong Toei vismarkt. Bangkok komt in al zijn facetten voorbij. Lange shots, geen stunt-dubbels, geen acrobatiek met weggepoetste draden, geen computer-effecten. Wat we zien is feitelijk wat er gebeurt. En wat er gebeurt is qua actie het beste wat er in jaren te zien geweest is. De Oosterse vechtfilm heeft een nieuwe superheldin, ze heet Jee-Ja Yanin. Met een kleine rol voor Lucia Rijker.