Film | Bin-Jip

Datum/Tijd
do 19-09-2019
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Bij De Groote Weiver draait donderdag 19 september ‘Bin-Jip’ in de zaal. Deze Zuid-Koreaanse film van Kim Ki-duk komt uit 2004 en duurt 99 minuten.

In een niet met name genoemde Koreaanse stad waart op zijn motor een vreemde bezoeker rond op zoek naar leegstaande huizen. Zodra gevonden breekt hij er in maar steelt niets. Integendeel, de insluiper verblijft er een paar dagen, gebruikt wat uit de koelkast, repareert ondertussen kapotte spullen en doet zo nodig zelfs de was. Een eigenaardig maar kalm leven krijgt een andere wending als hij op een dag een huis binnensluipt dat niet leeg blijkt te zijn. Een jonge vrouw, gevangen in een ellendig huwelijk, houdt zich er in het donker schuil. Voortaan gaan de twee samen op pad en worden, zonder een woord te wisselen, verliefd op elkaar.

Een film over menselijke communicatie waar dialogen grotendeels achterwege blijven en kleine gebaren en rituelen een grote betekenis hebben. Gecombineerd met een subtiele, rustige soundtrack schetst Kim Ki-Duk een portret van twee buitenbeentjes in een zelf verkozen isolatie van de harde buitenwereld die steeds dichterbij komt.

Een contemplatief meesterwerkje van de regisseur van o.a. The Isle en Spring, Summer, Fall, Winter, Spring.

De deuren openen om 20.00 uur en de film start rond 20.30 uur. Entree bedraagt 2,50 euro. De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.